M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
marți, martie 18, 2008

Sa facem intalniri rapide

Sau cum iti alegi prietenii…. pe acolo pe afara, aici inca se practica internetul. E mai practic si mai rapid.



De la Piticu



The Times spune povestea lui Costel Busuioc, un cioban român devenit erou naţional peste noapte


Un cioban român care a trăit în condiţii dure în Spania încercând să-şi întreţină familia de acasă a devenit star peste noapte şi a câştigat un contract cu Sony BMG, scrie Times Online.

"De când eram mic mi-a plăcut opera, însă nu am avut o copilărie uşoară şi nu am avut bani pentru studii. Am început să cânt la biserică la vârsta de 15 ani şi astfel mi-am antrenat vocea. Am încercat să lucrez la companiile de operă din România, însă, la vremea aceea, deja aveam o familie pe care nu o puteam întreţine din salariul de cântăreţ", a declarat Costel Busuioc pentru The Times.

Publicaţia spune povestea românului care a ajuns la Madrid, în urmă cu doi ani, căutând un loc de muncă care să-l ajute să-şi întreţină soţia şi copiii. Soarta lui s-a schimbat cu o săptămână în urmă când a câştigat concursul "Hijos de Babel", succes ce l-a transformat în erou naţional în România şi l-a determinat pe preşedintele Traian Băsescu să-l felicite personal pe Costel, relatează The Times.

Sudoku



Sudoku

Astăzi a trebuit să aştept pe cineva într-un loc public aşa că am descoperit Sudoku pe telefonul mobil (un vechi Nokia 5070 ). La început am jucat din plictiseală dar m-a prins destul de repede. Aşa că am hotărât să scriu un post pentru cei care nu au descoperit încă acest joc japonez pe nume Sudoku (数独 - aşa se scrie în Japoneză - n.R.).

Cum se joacă Sudoku

Tabla de joc are 81 de pătrate distribuite în format 9×9. Pe tablă sunt delimitate 9 regiuni de 3×3. La început sunt amplasate câteva cifre pe tablă, iar jucătorul trebuie să completeze spaţiile libere.

Regulile Sudoku sunt simple: Obiectivul este să completezi spaţiile libere cu cifre de la 1 la 9 astfel încât în fiecare regiune să fie toate cele 9 cifre (sau cu alte cuvinte să nu avem aceiaşi cifră de două ori într-o regiune). Nici pe coloane sau linii nu trebuie să completăm cu cifre care se repetă (devine complex, nu-i aşa? Bine că astea cam au fost regulile.. - n.R.).

Dacă atunci când joci Sudoku pe telefon sau online este destul de complicat, mă întreb cum este când joci Sudoku pe şerveţele sau Sudoku pe hârtie igenică