M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
sâmbătă, iulie 12, 2008
Cred ca toti ati auzit de acel deluţ unde maşina urcă fără motorul oprit. Astăzi am trecut pe acolo si am filmat ceva:


Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Această descoperire nu are nimic de a face însă cu apa în sine care ajută munţii să crească precum plantele, ci se referă la faptul că munţii practic ţâşnesc în sus când aversele de ploaie curăţă piscurile.
Cercetătorii au măsurat rata de creştere a Anzilor columbieni. Datele arată că zona care a fost cel mai mult scufundată în cele mai torenţiale ploi de pe planetă prezintă semne că munţii ar fi fost împinşi în sus de forţe tectonice în ultimele milioane de ani decât zonele montane din împrejurim.
"Munţii Himalaya, sudul şi centrul Anzilor şi Alpii din Noua Zeelandă sunt cele mai bune exemple unde au fost observate interacţiuni între tectonică şi climat, interacţiuni care au influenţat evoluţia munţilor", a declarat geologul Andrés Mora.
Cercetările sunt abia la început, dar cercetătorii se declară mulţumiţi de faptul că au observat existenţa unei analogii între tectoncă şi climat.


Imi cer scuze ca trebuie sa copiez stirile interesante de pe alte site-uri, dar cu internetul asta e cam greu sa scrii.
Aboneaza-te aici prin orice feed reader
După cum am mai spus, am ajuns cu bine la destinatie (Vatra Dornei). Drumul a fost foarte bun, puţin cam cald dar am avut noroc că am pornit dimineaţă. Mai jos aveţi doar cateva poze deoarece internetul de la Vodafone merge cam slab (n-am semnal) şi nu pot să postez de multe ori pe zi (la poze ma refer). Cum vi se par ?
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Am ajuns !

Dupa drum greu, am ajuns. Sunt putin cam obosit dar mai rezist. Revin deseara cu video de la acel DEAL unde masina urca si niste poze de pe drum :).
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

Plec :))

La ora 8 plec , dupa ce ajung scriu cum am calatorit. Revin cu poze !
Aboneaza-te aici prin orice feed reader