M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
De la ora 20.30, Rapid - Steaua, derby-ul pentru Liga Campionilor. Comentariul LIVE pe realitatea.net


În această seară, de la ora 20.30, în Giuleşti se va disputa "derby-ul pentru Ligă", Rapid - Steaua.

Echipa care va câştiga are cele mai mari şanse de a continua în lupta pentru titlu sau pentru locul doi, cele două poziţii care vor duce la finalul acestui campionat direct în Ligă (în cazul primului loc) sau în preliminarii (poziţia a doua).

Partida din această seară, care contează pentru etapa a 24-a a Ligii I, va fi una jubiliară. Rapid şi Steaua se vor întâlni pentru a 100-a oară, într-un meci care va fi ultimul pentru Mircea Rednic pe banca echipei din Grant, indiferent de rezultat, după cum anunţă "Gazeta Sporturilor".

99 de meciuri în 60 de ani. De atâtea ori s-au înfruntat până acum Rapid şi Steaua, două dintre echipele de frunte din istoria fotbalului românesc. Steliştii au un palmares net favorabil în faţa rivalilor din Giuleşti, pe care i-au învins de 40 de ori şi au pierdut în numai 24 de rânduri. Steaua are tradiţia de partea sa şi în cazul partidelor din Giuleşti: a câştigat 18 din 49 de jocuri şi a cedat în 15.

Primul meci direct dintre cele două rivale a fost câştigat în 1947 de CFR, actuala Rapid, chiar pe terenul lui ASA, actuala Steaua, în timp ce ultimul derby s-a încheiat la egalitate în Ghencea, scor 0-0. Cele mai tensionate înfruntări din acest deceniu au fost fără îndoială cele din sferturile de finală ale Cupei UEFA 2006, în urma cărora Steaua s-a calificat în semifinale, după două egaluri, 1-1 în Giuleşti şi 0-0 pe fostul "Stadion Naţional".

Derby-ul din Giuleşti este considerat de Jandarmeria Română unul de risc maxim. Deşi roş-albaştrii au primit doar 406 bilete, peste 550 de jandarmi vor asigura securitatea la derby-ul Rapid - Steaua din această seară.

Pentru a preîntâmpina eventualele incidente între cele două galerii, jandarmii vor patrula atât în jurul stadionului, cât şi în incinta acestuia. Accesul suporterilor va fi permis de la ora 18 şi se va face prin sistemele automate, instalate la punctele de acces. În tribunele din Giuleşti se vor afla la ora jocului 11.000 de spectatori.

Echipele probabile:

Rapid
Coman - Leonard, M. Constantin, Maftei, Săpunaru - Cesinha, Pancu, Lazăr, E. Dică - J. Paulo, Boya
Antrenor: Mircea Rednic

Steaua

Zapata - Neşu, Ghionea, Rădoi, Golanski - Mendoza, Lovin, Ov. Petre, Dayro Moreno - Dică - Habibou
Antrenor: Marius Lăcătuş

Brigada de arbitri: Alexandru Deaconu - Nicolae Marodin, Adrian Vidan

Stadion: Giuleşti-Valentin Stănescu


Industria auto se adaptează timpurilor moderne. Maşinile viitorului vor zbura şi vor consuma mai puţin combustibil, dacă e să ne luăm după modelele prezentate la salonul auto de la New York.

Atracţia salonului este automobilul zburător, care are o utilizare duală. Poate fi folosit ca o maşină obişnuită, dar dacă te grăbeşti, şi, cel mai important, ai spaţiu lângă tine, nu ai decât să îi extinzi aripile şi să decolezi. Maşina avion poate zbura cu 200 de kilometri pe oră.

Producătorii auto prezintă şi modele economice, o raritate pe piaţa americană. De exemplu un nou tip de taxi, cu 30% mai eficient decât modelele folosite în prezent. În plus, emisiile de dioxid de carbon sunt cu 90% mai mici decât ale unui taxi obişnuit.

Salonul auto va fi deschis pentru public în perioada 21 - 30 martie.