M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
joi, iulie 17, 2008

Rezumat stiri IT&Stiinta 18.07.2008

O nouă metodă pentru detectare fulgerelor - razele X. Deşi fulgerele sunt un fenomen comun, ele încă mai trezesc interes printre oamenii de ştiinţă şi se dovedesc a fi o sursă constantă de surprize. Principiul de funcţionare este cunoscut dar cercetătorii admit că nu înţeleg cum fulgerul ajunge din punctul a în punctul b şi, pentru complica şi mai mult situaţia, sunt complet uimiţi de legătura strânsa cu razele X pe care le emit. "Nimeni nu înţelege cum fulgerul produce raze X şi, în ciuda faptului că atinge temperaturi de peste 5 ori mai mari decât la suprafaţa Soarelui, temperatura este în continuare de mii de ori mai mică pentru a explica cantitatea de radiaţie observată ” a afirmat Martin Uman, profesor la Universitatea Florida. "Acestea fiind spuse, fenomenul totuşi se produce şi am început să delimităm condiţiile şi locul producerii radiaţiilor.
Chinezii ar putea ajunge pe Luna înaintea americanilor. „China ar putea trimite un echipaj pe Lună în următorii 10 ani” a declarat Michael Griffin, Administratorul NASA.
Zilele mouse-ului sunt numărate. Un studiu al companiei de cercetare tehnologică Gartner relatează că mouse-ul va dispărea in circa 5 ani. Locul lui va fi luat de device-uri gen touch screen sau dispozitive de recunoaştere facială.Sursa: realitatea.net
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

1 comentarii:

Adrian spunea...

iubi, nu mai da copz paste ca devii penibil. :)

Chinezii ar putea ajunge pe Luna înaintea americanilor. „China ar putea trimite un echipaj pe Lună în următorii 10 ani” a declarat Michael Griffin, Administratorul NASA.
Mai studiaza daca s-a ajuns pe Luna, si cine a ajuns acolo first. :)

Trimiteți un comentariu