M-am MUTAT pe: WWW.ZMENTA.RO
vineri, octombrie 10, 2008

Cornul si laptele in scolile din Romania

După cum ştiţi sunt elev în clasa a VIII-a şi de anul trecut se împarte cornul şi laptele şi la clasele V - VIII. De când am început şcoala primim nişte cornuri vai de mama lor şi lapte nema. Da, lapte nu mai primim. Săptămâna aceasta s-a deschis chioşcul din curtea şcolii, unde mai nou nu sunt alimente cu E-uri. La chioşc am găsit mere, pere, nectarine, banane, struguri, apă plată şi minerală şi nişte covrigi cu susan tari ca piatra. Încă ceva ce mi-a atras atenţia este că la magazin găseşti şi gumă de mestecat, iar în şcoală nu ai voie să mesteci gumă (funny nu ?). Şi chestia cu cornul şi laptele mai bine nu ar mai pune-o în aplicare că elevii nu prea mănâncă aşa ceva, mai bine s-ar da un fruct sau ceva ce le place copiilor.
Aboneaza-te aici prin orice feed reader

11 comentarii:

Anonim spunea...

incep cu coada, daca-i vorba de placerea copiilor, n-o sa gasesti asa ceva la kioshc. cat priveste cornul si laptele, cred ca este motiv pentru care femeia de servici sa-ti cumpere un porc. guma este pe raft pentru ca sa va dea idei de poasne nastrusnice. "traiasca autoritatile" si legile lor supereuropene

admin spunea...

am un coleg de clasă care anul trecut a pus guma de mestecat pe scaunul profesorului de Istorie şi s-a ales cu nota 9 la purtare :))

Anonim spunea...

vezi, ti-am zit eu, l-a dus mintea la nazbatii, dar ce sa faci daca si-a scris numele pe guma? dar tu sa nu faci asa, mai bine o mesteci, o pui in prastie si pe urma o lansezi spre podoaba capilara a unei persoane acre (n-a fost un sfat, doar imaginatie)

admin spunea...

şi dacă nu ajunge în podoaba capilară şi ajunge pe faţă ? sau pe gât ? hânu mai are farmec :))

kris spunea...

Un corn si lapte aici (Italia) e micul dejun. Ma rog, se poate si un fruct, un iaurt, biscuiti etc.
Fiica-mea e in I media (ar echivala cls.a VI-a, daca mai e cum era pe timpurile mele) si nu mai au masa la scoala. Dar in primii 5 ani,ciclul primar aveau un pranz complet la scoala care se platea simbolic si in functie de venit (deci daca nu parintii nu aveau venit,chiar gratis). La un salar mediu de 1000 euro pe luna ar fi cam 5 euro pe luna, dar e vorba de un pranz in zilele cand avea mai multe ore (adica de 2-3 ori pe saptamana).

Anonim spunea...

se poate pe fata sau pe gat, dar nu la aceeasi persoana (acra).
kris, aici cornul si laptele au rol de a-i imbogatii pe producatori, a "scoate ochii" parintilor, a hrani porcii de pe gropile de gunoi si de a da mai mult de lucru elevului de serviciu, cu ambalaje si resturi.(era o generalizare, cu siguranta tzine si de foame multora dintre cei care "blestema diminetile" de luni pana vineri)

kris spunea...

O fi cum spui tu, dar eu cand sunt in tara imi plac mult cornuri, covrigi, batoane etc, iar lapte ca-n Maramures n-am mai mancat nicaieri.(aici e slab, pare apa).

Anonim spunea...

kris, una este sa dai banii pe un corn, iar daca nu-i bun sa poti comenta, si alta este sa primesti "pomana" un corn care nu nu este voie sa contina conservanti sau gusturi.
cat despre placerea de a manca lapte si cornuri cand vii in vacanta si alta este sa ai ratie zilnica. incearca sa mananci o felie de tort zilnic si vezi cat poti sa rezisti, te saturi, ca si de gropi, gunoaie, facturi, ipocrizie ... si as putea continua.

kris spunea...

Evident, cand cumperi, alegi...Si tu stii in mod sigur mai bine decat mine ce va dau la scoala. Imi pare rau sa fie ceva calitativ scazut si in acest caz parintii ar trebui sa intervina. Tort n-as manca zilnic,(ah, varsta!!!)dar zilnic mananc lapte (fara grasimi, mai repede apa cu lapte) cu fulgi de porumb si nu ma plictisesc :-)
Un weekend placut la bunici, si abia astept sa-ti vad pozele ;-)
ps. la ce scoala esti? Eu eram la nr.6, in cartierul Sasar.

admin spunea...

imediat pun pozele :)

Anonim spunea...

eu ma cam ingras de la asta :))

Trimiteți un comentariu